Yogaterapi (sve)

“If you listen to your body when it whispers, you won’t have to hear it scream.”


Ovan citat fångar, i min mening, essensen av vad yogaterapi står för, och är anledningen till att jag gör det jag gör. Om vi börjar göra justeringar i vårt liv och vår livsstil när kroppen försiktigt viskar till oss, är processen oftast både kortare och enklare än om vi väntar.

Ibland kan det dock hända att kroppen av någon anledning redan ‘skriker’.

I yogaterapi arbetar vi främst med den fysiska kroppen genom att använda rörelse-, andnings- och avslappningstekniker för att återställa balansen i kroppssystemen.


“We store our issues in our tissues.”


Vanliga områden för yogaterapi

 • Stresshantering (och reducering)
 • Sömnsvårigheter/sömnstörningar
 • Återhämtning efter utbrändhet
 • Ryggont
 • Problem med tarmar & matsmältning (IBS)
 • Högt blodtryck
 • Problem med andning
 • Kroniskt trötthetssyndrom
 • Autoimmun sjukdom
 • Peri/pre/post menopaus
 • Återhämtning efter covid

För fler exempel klicka HÄR


“Although all yoga is potentially therapeutic and healing, yoga therapy is the specific application of yogic tools – postures/exercises, breath work, meditation techniques, and more – to address an individual’s physical, mental and emotional needs.”

International Association of Yoga Therapist

HUR FUNGERAR YOGATERAPI

Genom våra sessioner kommer du att lära dig om dig själv och din kropp, så att du vet hur du kan självreglera vid behov, i livets “upp- och nedgångar”. Redan vid vår andra session kommer du att börja se din kropp och din hälsosituation genom yogaterapins lins.

Mitt främsta mål är att göra dig oberoende av mig. Att du ska få tillräckligt med kunskap från mig för att känna dig både säker och skicklig nog att fortsätta på egen hand, med hjälp av de verktyg du lärt dig.

Hur lång tid denna process tar beror på var du befinner dig när vi börjar arbeta tillsammans, hur regelbundet vi träffas och kanske viktigast av allt, hur du börjar anpassa & implementera dessa verktyg i din vardag.


Fyra steg:

 • Gratis online konsultation
 • Första tillfället: Intervju
 • Andra tillfället: Fysisk bedömning & bedömning av andning
 • Kommande tillfälle(n): Skräddarsydda utifrån dina behov & önskemål

“If you do not make time for your wellness, you will be forced to make time for your illness.”


VAD ÄR PRISET FÖR YOGATERAPI?

Priset per session är 900 SEK* inklusive moms.

En session med yogaterapi är 1,5 timme.

*Pris uppdaterat per den 1 oktober 2022“Take care of your body. It’s the only place you have to live in.”

FAQ

Vad är yogaterapi

Yogaterapi är ett sätt att skapa mer hälsa och välbefinnande i ditt liv, oavsett din nuvarande situation. Yogaterapi är inte samma sak som en traditionell yogaklass. Utbildningen och “verksamhetsområdet” för en certifierad yogaterapeut skiljer sig avsevärt från en yogalärares.

I yogaterapi använder vi yogiska verktyg, såsom fysiska yogaställningar, andningstekniker, avslappning och meditation för att arbeta med och förbättra fysisk och psykisk hälsa. Yogaterapi är inte avsedd att ersätta traditionell medicin, utan är en kompletterande metod.

Vad du kan förvänta dig av yogaterapi

När vi arbetar tillsammans lyssnar jag på hela din historia, de symptom du upplever och de mål du har. Varje session är helt skräddarsydd för dig för att stödja dig på din väg mot mer hälsa och välbefinnande.

Läxor är ofta ett viktigt inslag i yogaterapi. De övningar som görs under våra tillfällen blir mycket mer kraftfulla och effektiva om & när de blir en del av ditt dagliga liv.

Du är naturligtvis fri att fortsätta med andra former av behandling samtidigt som du deltar i yogaterapiprogrammet. Om du för närvarande är under behandling hos en annan vårdgivare blir även det en del av historien och något som vi arbetar med.

Vem är yogaterapi lämplig för

Alla är en bra kandidat för yogaterapi, även om du inte kämpar med något hälsoproblem. Yogaterapi är ett sätt att ta ansvar för din egen hälsa och ditt eget välbefinnande.

Personer med specifika hälsoproblem som vill lära sig verktyg för sitt hälsotillstånd för att förbättra välbefinnandet.

Personer som vill förbättra sin hälsa i allmänhet. Yogaterapi ger dig verktyg för att öka kroppsmedvetenheten och stödja din kropps hälsa.

Och slutligen för dem som letar efter ett säkert och fördelaktigt sätt att träna. När det görs på rätt sätt är yoga ett utmärkt sätt att hålla sig i form eller att komma i form. Individuella sessioner kan vara en viktig och värdefull del av regelbundna yogaklasser som ser till att du får ut det mesta av träningen.

Hur många tillfällen behöver du

Ingen klient är den andra lik, så det är ganska svårt att säga vad som är ett “normalt antal sessioner”. Det beror på din nuvarande hälsosituation och dina mål. 2-4 månader ger dig ofta tillräckligt med verktyg för att du ska känna dig stark nog att fortsätta arbeta på egen hand. För vissa klienter är processen kortare, för andra längre.

I början träffas vi helst var eller varannan vecka, och sedan blir det ofta mindre frekvent för att så småningom upphöra.


“Prevention is better than cure.”


Feedback från klienter

“Innan vi började sessionerna hade jag inte så stora förväntningar. Efter att ha läst informationen på er webbplats verkade yogaterapi vara ett av några bra alternativ att prova för att läka lite mer. Och lyckligtvis var/är det så!

De skräddarsydda sessionerna var mycket hjälpsamma då jag lärde mig att arbeta med begränsningar när det gäller mitt tillstånd och arbetade med att gradvis bygga upp muskler/styrka. Jag skulle säga en 10!”
-J.T

“Yogaterapi var för mig en mycket helande upplevelse. Den har gett mig verktyg för att lära känna mig själv och min kropp lite bättre. Som ett resultat känner jag mig mycket bättre och mina ryggbesvär och IBS är mycket mer hanterbara.”
-C.H

“Jag visste inte vad jag kunde förvänta mig, men jag tycker att det är ett värdefullt tillägg till den rent medicinska behandlingen. Detta för att jag kände mig tagen på allvar och det gav mig mycket mer medvetenhet om hur systemen i kroppen är (inter)kopplade och hur man kan arbeta med att slappna av i grunden. Låter enkelt men är det inte, också något jag tog med mig från behandlingen.

För att tillägga, tack för att du gjorde “det lilla extra” när du skickade över rekommendationer eller podcasts som du tyckte var relevanta, mycket uppskattat.”
-L.B

“Camilla har mycket kunskap om människokroppen och vet alltid hur man kan göra en viss rörelse på ett annat sätt om man inte kan göra det på ett sätt.

Hon får en att se antaganden eller förväntningar som man kan ha på sin egen kropp och hur man kan behandla den annorlunda.”
-A.B

“Under sessionerna hade vi riktigt bra samtal om hur kropp och sinne är sammankopplade, och hur din kropp kan göra ont på grund av känslomässig tyngd som du bär runt på. Det var väldigt bra för mig att prata om saker som jag bar runt på känslomässigt, och att prata om mina kroppsliga problem, utan att bli dömd, i ett mycket säkert utrymme.

Det var också väldigt trevligt när du täckte mig i filtar, som en liten mumie, med den sista vilopositionen.”
-C.H